Спорт

"Душан силни" и ватерполисти потопили Црну Гору и све су ближи Олимпијским играма!

Једна од најбољих партија "делфина" у последњих годину довела их је на корак до великог циља
"Душан силни" и ватерполисти потопили Црну Гору и све су ближи Олимпијским играма!Getty © Clive Rose

Ватерполо репрезентација Србије остварила је и други тријумф на Светском првенству у Дохи, пошто је декласирала селекцију Црне Горе резултатом 14:6.

"Делфини" су одиграли маестрално против "ајкула" и, оно што је требало да буде велики дерби, претворили у убедљив и рутински тријумф.

Екипа Уроша Стевановића је доминирала од првог до последњег минута и направила важан корак ка првом циљу, а то је директан пласман на Олимпијске игре у Паризу.

Прво место у групи гарантовало би одлазак на Игре, али и олакшало посао у завршници Светског првенства.

За место на Олимпијским играма преостала су још четири позиције, али њих неће моћи да заузму селекције које су већ обезбедиле учешће у Паризу – Француска, Мађарска, Грчка, Јапан, САД, Шпанија, Јужна Африка и Аустралија.

Зато је веома важно групну фазу завршити на челу табеле, што ће Србија учинити ако у последњем колу у петак савлада Сједињене Америчке Државе. Американци су претходно у другој рунди победили Јапан 18:5.

Што се дуела у "Аспајер дому" тиче, "делфини" су показали како треба да се игра и подсетили на славну претходну генерацију која је освојила све што се може освојити.

На крилима браће Рашовић – Виктора и Страхиње – боље смо отворили дуел, а када се разиграо и Душан Мандић, повратка за Црногорце није било. Први део игре наш тим решио је у своју корист 4:1, уследио је један налет ривала који је одбијен и тада је и сломљен отпор "ајкула".

Мандић је наставио да пуни мрежу, остали саиграчи су му се придружули и уписана су још три значајна бода.

"Душан силни" био је најефикаснији са четири поготка, а у листу стрелаца уписали су се још Страхиња Рашовић, Виктор Рашовић и Ђорђе Вучинић са по два гола, док су Никола Јакшић, Радомир Драшовић, Сава Ранђеловић и Немања Вицо додали по један.

Голове за Црну Гору постигли су: Канстантин Аверка, Владо Попадић, Стефан Видовић, Ђуро Радовић, Душан Матковић, и Јован Вујовић.

Уочи последњег кола групне фазе, које је на програму у петак, 9. фебруара и у којем ће снаге одмерити Србија и САД, односно Црна Гора и Јапан, Србија има шест, САД четири, Црна Гора два, док је Јапан без бодова.

"Делфини" би победом над Американцима обезбедили прву позицију и визу за Париз, а и у случају пораза, могли би околним путем (преко осмине финала) на Олимпијске игре.

image