Спорт

Ватерполисти славе: Остварен циљ пласманом у Париз, сад јако до краја турнира

"Делфини" ће на Олимпијским играма бранити злата освојена у Рију и Токију, али их прво очекује завршница Светског првенства
Ватерполисти славе: Остварен циљ пласманом у Париз, сад јако до краја турнираGetty © Pixsell/MB Media / Contributor

Ватерполисти Србије савладали су САД 14:12 у последњем колу групе Ц чиме су се пласирали у четвртфинале Светског првенства, али и обезбедили "визу" за Париз и предстојеће Олимпијске игре.

"Честитам момцима на победи и директном пласману у четвртфинале. Јако тешка утакмица. Били смо троми, спори у почетку, баш смо тешко играли", рекао је српски ватерполиста Никола Лукић после важног тријумфа у Дохи.

"Бруталан фаул Американаца нас је вратио у игру, мирне главе смо искористили све шансе и обезбедили предност за победу. Сада нам остаје припрема за четвртфинале. Један циљ смо остварили пласманом у Париз, а сада желимо да будемо квалитетни до краја", истакао је Лукић

Немања Вицо рекао је да је знао да ће против Американаца бити велика борба.

"Знали смо да нас чека изузетно тежак противник. Била је то последња утакмица у групи, права провера за оно што нам следи. Дали смо све од себе, испоштовали договор и заслужено победили. Сада имамо три дана паузе да се припремимо за увек важно четвртфинале. Надам се да ћемо и даље бити у овом ритму и да ћемо наставити са победама", поручио је Вицо.

image