Спорт

Фантазија Шпаније, нека их се сви плаше - 7:0 за потоп Костарике

Селекција Луиса Енрикеа се добро забавила на старту Светског првенства у Катару
Фантазија Шпаније, нека их се сви плаше - 7:0 за потоп КостарикеGetty © Clive Mason

Шпанија је послала поруку свим учесницима Светског првенства у Катару - са њима неће бити шале. То је на својој кожи морала да осети селекција Костарике.

Екипа Луиса Енрикеа "самлела" је ривала из Средње Америке 7:0 у мечу првог кола групе Е, остваривши свој најубедљивији тријумф на Мундијалима.

Шпаније је успела да постигне седам голова, а да ривалу нису дозволили ни један једини шут ка свом голу. Све је почело у 11. минуту када је Дани Олмо затресао мрежу.

Десет минута касније је Марко Асенсио исто учинио, да би још 10 минута након тога, у 31. минуту, Феран Торес из пенала донео 3:0. Тим резултатом се отишло на одмор, а само девет минута у наставку, поново је Торес био стрелац.

Након мирнијег периода игре, Гави је најавио нови фуриозни талас. У 74. минуту је сјајним волеј ударцем комплетирао "петарду", да би у 90. и 92. минуту Карлос Солер и Алваро Мората поставили коначан резултат.

Сада ће сви учесници Мундијала бити свесни квалитета у тиму Луиса Енрикеа, а посебно ће бити незгодно селекцији Немачке која је раније у овој групи изгубио од Јапана 1:2.

image