Спорт

Јокић није могао сам у двобоју МВП кандидата, Денвер пао у Милвокију

Актуелни шампион поново одиграо веома слабо против једног од главних конкурената за титулу у НБА лиги
Јокић није могао сам у двобоју МВП кандидата, Денвер пао у Милвокију© Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Кошаркаши Денвера изгубили су у Милвокију од Бакса резултатом 112:95, у утакмици одиграној у ноћи између понедељка и уторка.

Денвер је још једном показао бледо издање против једне од екипа са којом ће се надметати за одбрану шампионског прстена, а није била довољна ни сјајна партија нашег Николе Јокића.

Јокић је био на МВП нивоу, на паркету је провео скоро 32 минута и за то време постигао 29 поена (13/25 из игре), имао 12 скокова и осам асистенција.

Међутим, потпуно је изостала подршка саиграча, отуда и Николиних пет изгубљених лопти.

Поред момка из Сомбора, само су још двојица играча имала двоцифрен учинак у редовима "грумења" – Ерон Гордон је завршио на 14 поена, три више од Мајкла Портера јуниора.

Милвоки је од првог до последњег тренутка имао потпуну контролу игре и резултата. Већ у другој четвртини домаћи играчи дошли су до 20 поена предности и од тада се нису освртали. Екипа Мајка Мелоуна је покушавала да се врати, али једино што је успела у финишу јесте да избегне потпуни дебакл.

Баксе је предводио још један кандидат за најкориснијег играча у НБА лиги – Јанис Адетокумбо је убацио 36 поена (16/19 из игре), ухватио 18 лопти и поделио пет успешних додавања. Уз то, имао  је три украдене и по две блокаде и изгубљене лопте.

Најбоље га је пратио Демијан Лилард са 18 поена, док је Боби Портис додао 13.

Денвер је остао четврти на табели Западне конференције са 36 победа и 18 пораза, док је Милвоки трећи на Истоку са скором 35-19.

image
VV inauguration
banner