Спорт

Богдановић подбацио у победи Атланте - плеј-ин све ближи, али њега неће шут

Српски бек није успео да оствари двоцифрен поентерски учинак против Рокeтса
Autor: YouTube / Hooper Highlights

Кошаркаши Атланте остварили су важну победу у борби за плеј-ин НБА лиге, пошто су у ноћи између петка и суботе савладали Хјустон 122:113.

Ипак, у њиховом тријумфу пред домаћим навијачима нису имали тако велику помоћ од Богдана Богдановића као што је Србин навикао своје навијаче, пошто је меч окончао са само осам поена.

Ово је тек други пут у последња четири месеца да је капитена репрезентације Србије забележио једноцифрен учинак, а његово шутерско вече није било сјајно. Убацио је тек три коша и то уз само 25% погођених шутева из игре. Имао је уз то и седам скокова и две асистенције.

Ипак, главни посао одрадили су Дежонте Мареј са 34 поена, Садик Беј је додао 24, Џејлен Џонсон 21, а Треј Јанг 18 поена. У пораженом тиму Хјустона, Џејлен Грин је доминирао са 26 поена и 14 скокова.

Хокси су сада 10. на табели Источне конференције са три победе више од првог пратиоца Бруклина, па имају све боље шансе да заврше на местима која воде у плеј-ин.

Хјустон, са друге стране, са скором 23-29 заостаје две победе за десетопласираним тимом Запада, Голден Стејтом, пошто су тренутно на 12. позицији.

image
VV inauguration
banner