Спорт

Србија се осветила Мађарској - "делфини" славили, играће за 5. место на Светском првенству

Након што је прошлог месеца Мађарска била боља од Србије у четвртфиналу Европског првенства, овог пута су "делфини" умели да узврате
Србија се осветила Мађарској - "делфини" славили, играће за 5. место на Светском првенствуGetty © DeFodi Images / Contributor

Ватерполо репрезентација Србије савладала је Мађарску 11:10 у мечу разигравања за коначан пласман на Светском првенству у Дохи.

Овај тријумф значи да ће се "делфини" у суботу против Грчке борити за пето место на турниру.

Србија је успела да се издигне након болног пораза од Хрватске у четвртфиналу, а до тријумфа ју је предводио Страхиња Рашовић са три поготка.

"Делфини" су добили резултатом 5:2, а на голу је бриљирао Радослав Филиповић. Мађарска је средином друге четвртине серијом од 3:0 изједначила на 5:5. Играло се потом гол за гол, а прво полувреме је завршено резултатом 7:7.

Српски ватерполисти су трећу четвртину добили са 2:1, а потом су повели и 11:8 на старту последње четвртине пре него што је Мађарска пришла на 11:10. 

"Делфини" су успели у финишу меча да сачувају вођство и заслужено су стигли до победе. Србија је на овом мечу играла без Душана Мандића, који је добио црвени картон на мечу са Хрватском.

Претходно је Грчка после петераца била боља од Црне Горе укупрним резултатом 14:13, па ће управо та селекција бити последњи ривал Србије на Светском првенству.

Мађарска и Црна Гора ће играти за седмо место, док се у четвртак очекују полуфинални мечеви између Шпаније и Италије са једне стране, и Хрватске и Француске са друге.

image
VV inauguration
banner