Спорт

Срамотне речи на америчкој телевизији: "Вориорсима је била потребна смрт Милојевића"

Не постоји коментар који би био адекватан на оно што се могло чути током преноса на највећој америчкој спортској мрежи
Срамотне речи на америчкој телевизији: "Вориорсима је била потребна смрт Милојевића"Getty © Ethan Miller

Ричард Џеферсон, некадашњи амерички кошаркаш, а сада стручни консултант америчке телевизије "И-Ес-Пи-Ен", направио је скандал током преноса утакмице између Голден Стејт вориорса и Лос Анђелес клиперса.

Џеферсон се, коментаришући веома лошу сезону "ратника", осврнуо и на прерану смрт Дејана Милојевића.

Српски стручњак, који је био помоћни тренер Стиву Керу, преминуо је 17. јануара у Солт Лејк Ситију од последица срчаног удара.

Милојевић је сахрањен у Београду, а само неколико дана касније, у Америци смо могли да чујемо нешто што никада нигде не би требало да се чује.

"Он је значио много за ту организацију", рекао је Џеферсон током преноса, покушавајући да пронађе било какав разлог који би нечију смрт учинио пожељном.

"То су ствари које очигледно могу да буду разорне за екипу и очигледно јесте била, али такође с друге стране то може бити нешто што ће екипи помоћи да збије редове."

Некадашњи играч бројних НБА екипа, укључујући и Голден Стејт, Далас и Денвер, потом је изговорио нешто још горе, иако је то било готово немогуће.

"Можда је то нешто што им је било потребно у овом тренутку", додао је Џеферсон.

Бројни навијачи који су гледали пренос осули су паљбуна друштвеним мрежама, а он је покушао да се извади јавним "извињењем".

"Било је то веома емотивно време за сву моју браћу у Вориорсима и комплетну НБА фамилију. Можда сам био неспретан са речима, али сви који желе да поентирају на томе не разумеју нашу НБА фамилију", написао је Џеферсон на Твитеру.

Вишеструки НБА шампиони изгубили су ту утакмицу од Клиперса и тренутно се налазе на десетој позицији на табели Западне конференције, па им следи велика борба за плеј-ин турнир.

image
VV inauguration
banner