Спорт

Партизан против Голден Стејта у част Дејана Милојевића - какав би то меч био

Председник КК Партизан Остоја Мијаиловић за српске медије говорио је о могућности да се организује пријатељски меч између црно-белих и Голден Стејта, а све у част недавно преминулом Дејану Милојевићу
Партизан против Голден Стејта у част Дејана Милојевића - какав би то меч био© Dusan Milenkovic/ATAImages

Дејан Милојевић је оставио велики траг у Партизану, чији је капитен био, али и у Голден Стејту, чији је члан стручног штаба био од 2021. године.

Црно-бели су се утакмицом против Меге опростили од Декија, док су Вориорси победу против Атланте посветили свом преминулом тренеру.

Сада се појавила могућност да две екипе одиграју међусобни дуел.

Идеја је потекла од председника Партизана Остоје Мијаиловића, који планира да пошаље званичан позив НБА екипи за пријатељски меч који би требало да се одигра пред старт наредне сезоне.

"Размишљамо да у Београду организујемо утакмицу између Партизана и Вориорса, у част Дејана Милојевића. Утакмица би се играла на отвореном, нешто слино ономе што смо урадили прошлог лета на Ташмајдану", рекао је Мијаиловић и додао:

"То би било феноменално за оба клуба и за Србију. Послаћемо им позив и спремни смо да сносимо све трошкове Вориорса за пут и останак у нашем граду. Утакмица би се играла пре почетка наредне сезоне. Дејан је био вољен у том НБА тиму, а нема потребе да понављамо колики је траг оставио у нашем клубу", рекао је председник Партизана.

За "Моцартспорт" је говорио Заза Пачулија, некадашњи кошаркаш, а сада члан управе Вориорса.

"Нисмо чули за позив Партизана, али морам да кажем да је то фантастична идеја. Скидам капу председнику Партизана на иницијативи која је прелепа јер је Деки заслужио тако нешто због свега што је урадио", рекао је Грузин и додао:

"Наравно нама би била част да играмо са Партизаном у Србији, али исто тако морам да нагласим да то није лако изводљиво. НБА лига је бизнис, гледа се неколико фактора, од играча, распореда, морало би да се поклопи доста тога да би се то догодило, али идеја је изванредна и лично бих баш волео да се тако реализује и због играча и навијача у Србији, али пре свега у знак сећања на човека какав је Дејан Милојевић".

Утакмица би била прави спектакл, какав је Дејан Милојевић заслужио.

image