Спорт

Београд се опростио од Дејана Милојевића комеморацијом у Скупштини града

Kомеморација поводом смрти Дејана Милојевића, некадашњег кошаркаша и тренера, који је преминуо 17. јануара у САД од последица срчаног удара одржана је у Скупштини Београда
Београд се опростио од Дејана Милојевића комеморацијом у Скупштини града© Tanjug/Jadranka Ilić

Сахрана Дејана Милојевића, који је преминуо у 47. години, биће одржана у понедељак, 12. фебруара на Новом бежанијском гробљу у Београду.

Опело ће почети у 13 часова, сахрана пола часа касније.

На почетку комеморације пуштен је видео-снимак на ком је описана његова пребогата играчка и тренерска биографија, од Беовука преко ФМП-а, Партизана, Будућности, Валенсије, Галатасараја, репрезентације, Меге, до Голден Стејта.

У име Kошаркашког савеза од Милојевића се опростио председник Предраг Даниловић, а у име министарства спорта државни секретар Марко Kешељ.

Емотиван опроштај од Милојевића имао је кошаркашки менаџер Мишко Ражнатовић, који је заједно са њим сарађивао током целе каријере, прво играчке, а потом тренерске у Меги, а касније у САД.

Kомеморацији су, осим породице и пријатеља, присуствовали и бројни људи из света кошарке.

Ту су били и Светислав Пешић, Божидар Маљковић, Дејан Бодирога, Остоја Мијаиловић, Душко Вујошевић, Александар Џикић, Миленко Тепић, Дејан Томашевић, Вуле Авдаловић, Веселин Петровић, Мирослав Берић, Млађан Шилобад, Миленко Топић, Владе Ђуровић, Игор Ракочевић, Новица Величковић...

image