Спорт

Сахрањен Дејан Милојевић

Некадашњи српски кошаркаш и тренер Дејан Милојевић сахрањен је на Новом бежанијском гробљу у Београду
Сахрањен Дејан Милојевић© Dusan Milenkovic/ATAImages

Уз присутност великог броја људи из кошаркашког света, али и многих који су у осталим сферама и који су волели и поштовали лик и дело српског стручњака, Дејан Милојевић је сахрањен у Београду.

Милојевић је преминуо у 47. години у Солт Лејк ситију, од последица срчаног удара.

Трагедија се десила 17. јануара, а његово тело је потом пребачено у главни град Србије.

У суботу је одржана комеморација, а потом у понедељак сахрана на Новом бежанијском гробљу у Београду.

Бројне познате личности присуствовале су сахрани, међу којима и велики број кошаркашких легенди.

У Београду су били и Стив Кер, као и комплетни стручни штаб Голден Стејт вориорса, за које је Дејан Милојевић радио као помоћни тренер.

"Пре свега упућујем саучешће породици Милојевић и кошаркашкој породици Србије - чији је Дејан Милојевић био један од најузорнијих синова. Напустио нас је пре свега велики човек, човек без иједне мрље. Имао сам част да будемо пријатељи, иако нисмо играли заједно. Носио је у себи онај жар, енергију, позитивну дрскост и све оно што је красило великане наше кошарке. Имао је све врлине најцењенијих играча око којих градите игру, ти играчи су одвуек били право благо. Никад није био трула јабука у тиму. Њему су сви веровали и играчи и тренери. Сви који су га макар мало познавали, много су га волели", рекао је у свом говору Предраг Даниловић.

"Има ли већег признања од тога да вам сви верују чим вас виде. Тај његов карактер и жеља да се помогне сваком члану колектива, водили су га кроз теренску каријеру. Био је истински патриота волео је своју земљу. Осећао сам дубоко у себи да је то тек почетак, јер сам био сигуран да ће Дејан водити репрезентацију. На моју велики жалост то се неће догодити. Нека му је лака црна земља", завршио је председник КСС-а.

Подршку породици пружали су бројне легенде и познати кошаркаши попут Жељка Обрадовића, Жарка Паспаља, Александра Џикића, Мирослава Николића, Дарка Миличића, Новице Величковића, Игора Ракочевића, Немање Бјелице, Милана Гуровића, Жарка Чабаркапе, Ратка Варде и многих других...

image
VV inauguration
banner