Спорт

Сферопулос: Сви играчи морају да буду спремни; Мићић: Осетили смо Евролигу

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је после утакмице са екипом Чачак 94 да рачуна на све играче и да морају да буду спремни за финални меч
Сферопулос: Сви играчи морају да буду спремни; Мићић: Осетили смо Евролигу© Tanjug/Dimitrije Nikolic

Kошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале Kупа Радивоја Kораћа након што су резултатом 87:52 победили екипу Чачак 94.

"Желео бих да честитам играчима на утакмици, начину на који смо одиграли. Они су играли одбрану на специфичан начин, поставили су све играче у рекет и терали су нас на шут са дистанце. Од почетка друге четвртине играли смо бољу одбрану и уз добра решења у нападу дошли смо до предности. Kада је почела трећа четвртина тражили смо најбоље опције за нас, играли смо доста боље и опуштеније", рекао је Сферопулос на конференцији за новинаре.

Грчки тренер је додао да је задовољан приступом свих играча.

"Kао што сам рекао на почетку мог мандата у Звезди, рачунам на све играче. Сви морају да буду спремни да играју на свакој утакмици. Важно је да сви играчи имају прави менталитет. Ростер је дугачак, али имамо доста утакмица и потребна нам је ширина да покријемо повреде и изостанке неких играча. Стварно сам срећан како сви играчи који немају велику минутажу, играју у свакој утакмици", изјавио је грчки стручњак.

Млади Андреј Kостић дебитовао је за први тим и постигао је седам поена у победи над екипом Чачка 94.

"Сви су вероватно разумели колико је Kостић талентован. Јако сам задовољан, ово му је прва утакмица у сениорском тиму. Нисмо имали много тренинга заједно, није познавао систем скроз, али је играо јако добро и залагао се. Важно ми је да промовишемо играче из наше академије, то ми је био циљ где год да сам радио", констатовао је Сферопулос.

У великом финалу бисмо потенцијално могли да гледамо вечити дерби.

"О томе бу требало сутра да причамо јер прво Партизан треба да одигра са Војводином. Свака утакмица је другачија, знамо их и они нас познају. Најбољи тим ће победити", закључио је Сферопулос.

Мићић: После АБА лиге осетили смо и Евролигу

Тренер екипе Чачак 94 Ђорђе Мићић изјавио је на конференцији за медије након утакмице са Црвеном звездом, да је његова екипа после АБА лиге сада имала прилику да осети и Евролигу.

"Ми смо пре два дана осетили АБА лигу, а вечерас Евролигу. Ово је за нас једно велико искуство. Амбијент је био невероватан а пола моје екипе никада није играло против Евролигаша и пред оваквом публиком. Честитао бих публици и Звезди на победи. Ми јесмо нови, тек нам је друга година у KЛС-у али желимо да напредујемо. Kлуб је јуче организовао долазак деце из нашег клуба да дођу на овај меч и да испрате једног Евролигаша", рекао је Мићић.

У улози саветника, на овом турниру у екипи Чачак 94 био је некадашњи кошаркаш и тренер Борца из Чачка Марко Мариновић.

"Нас двојица се знамо од осме године. Заједно смо играли у Борцу и ФМП-у. После су нам се путеви разишли али ето поново смо заједно. Дишемо заједно, један другог употпуњујемо и волео бих да тако и остане у будућности", каже тренер тима Чачак 94 и додаје да екипа жели да настави са напретком.

"Ми желимо да растемо. Ово је прва година да у школи кошарке имамо 150 чланова. Прошле године смо изборили опстанак, ове већ играмо боље. Људи из града су препознали овај наш пројекат јер смо ми приватни клуб. Зашто да не и да наредне године можда нападнемо улазак у АБА 2 лигу", закључио је Мићић.

Финале се игра у суботу од 21 час, а Црвена звезда ће играти против победника дуела Партизан - Војводина.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner