Спорт

Звезда споро почела, па прегазила Чачане за пласман у финале Купа

Кошаркаши Црвене звезде у суботу ће бранити трофеј у Купу Радивоја Кораћа, пошто је убедљивим тријумфом над екипом Чачка 94 остварила пласман у финале
Звезда споро почела, па прегазила Чачане за пласман у финале Купа© Tanjug/Dimitrije Nikolic

Изузетно споро Звезда је ушла у меч са аутсајдером на Завршном турниру Купа Кораћа у Нишу, али је од друге деонице показала огромну разлику у квалитету и на крају дошла до убедљивог тријумфа - 87:52.

Чачани су добро отворили меч, нарочито у одбрани, па се прва деоница завршила нерешеним резултатом 15:15.

Већ од старта другог периода, Звезда је додала гас и преко Луке Митровића дошла до предности, која је на полувремену већ била двоцифрена - 35:23.

У наставку је на терену "Чаира" игра само један тим. Црвено-бели су лако налазили пут до коша противника, али су играли веома ангажовано у одбрани и остварили убедљив тријумф.

У последњој деоници у листу стрелаца уписао се и млади Андреј Костић, који је тако уписао прве поене у сениорској конкуренцији.

Лука Митровић био је најефикаснији у победничкој екипи са 15 поена, 13 је додао Далибор Илић, Немања Недовић 11, а Дејан Давидовац 10 поена.

Звезда ће у суботу увече бранити трофеј освојен прошле године, а противник ће јој бити победник из дуела између Партизана и Војводине, који се игра од 21 сат.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner