Спорт

Лилард као некад Стојаковић - одбранио трофеј у "лудом" шутирању тројки

Кошаркаш Милвокија успео је да и другу годину заредом буде најбољи током Ол-Стар викенда
Лилард као некад Стојаковић - одбранио трофеј у "лудом" шутирању тројкиGetty © Stacy Revere / Staff

НБА викенд из године у годину доноси занимљива такмичења у шутирању тројки, а овога пута у Индијанополису то је нарочито био случај.

Кошаркаш Милвокија Демијен Лилард успео је да одбрани трофеј освојен 2023. године, али не пре него што смо видели драму до последње лопте.

Шутери су били расположени и бриљирали су, па су тако чак четири играча постигла по 26 поена иако је у финалу место било за три. Били су то Треј Јанг, Карл Ентони Таунс, Тајрис Халибартон и Лилард, па се пре финала приступило додатном баражу.

У њему је "отпао" Халибартон, да би потом у великом финалу по 24 поена убацили Јанг и Таунс. Лилард је знао колико му је поена потребно, а до 24 је стигао пре последње рунде шутева из ћошка.

Промашио је потом Лилард сваку лопту до последње "шарене", коју је убацио и тако у последњи час стигао до новог трофеја у брзом шутирању тројки.

Лилард је тиме изједначио успехе Марка Прајса, Џефа Хорначека, Предрага Стојаковића и Џејсона Капона са по два трофеја, док су Лери Бирд и Крег Хоџиз рекордери са по три узастопна тријумфа.

После узбудљиве борб за епитет најбољег у шутирању тројки уследило је егзибиционо надметање хуманитарног карактера између Стефа Карија и Сабрине Јонеску. Кошаркашица је стигла до 26 поена, међутим то се испоставио као достижан циљ за Карија који је славио са 29.

Победник у овом двобоју остао је мање битан јер је сусштина била у броју погодака с обзиром на то да је сваки носио додатни новац за донацију у хуманитарне сврхе, а Јонеску је шутирала по правилима ВНБА лиге, са мањом лоптом и мање удаљености од Карија.

image
VV inauguration
banner