Спорт

Случај "Гринвуд": Нови власник Јунајтеда најавио одлуку до краја сезоне

Власник деоница Манчестер јунајтеда сер Џим Ретклиф изјавио је да ће клуб одлуку о будућности Мејсона Гринвуда донети на крају сезоне
Случај "Гринвуд": Нови власник Јунајтеда најавио одлуку до краја сезонеGetty © Visionhaus / Contributor

Енглески фудбалер је 2022. године оптужен за покушај силовања и физичког напада, због чега је био у затвору осам месеци.

Септембра 2023. године Манчестер јунајтед је Гринвуда послао на позајмицу у Хетафе.

"То је врло јасно. Још нисмо донели никакву одлуку. Он је на позајмици, али није једини", почео је Ретклиф у интервјуу за "Би-Би-Си".

"Имамо једног или два фудбалера за које морамо да донесемо одлуке, тако ћемо и поступити. Процес ће бити овакав: уважићемо чињенице, не буру јавности, и онда ћемо покушати да донесемо исправну одлуку на основу вредности везаних за то да ли је добар момак или не, и одговорити на то да ли ће моћи да поносно игра за Манчестер јунајтед, да ли ће он бити комфоран са тим, али и навијаче такође."

Фудбалска асоцијација Енглеске (ФА) одобрила је прошле недеље предложену понуду британског милијардера Џима Ретклифа о куповини 25 одсто удела у Манчестер јунајтеду.

Он је у децембру прошле године постигао договор о куповини 25 одсто удела клуба са "Олд Трафорда" за око 1,3 милијарди долара.

image