Спорт

Ћаби Алонсо ни да чује за Бајерн и Ливерпул: То сад није тема, знам шта је мој циљ

Тренер фудбалера Бајера Ћаби Алонсо изјавио је да не жели да прича о будућности и истакао да му је циљ да буде успешан са клубом из Леверкузена, преноси "Билд"
Ћаби Алонсо ни да чује за Бајерн и Ливерпул: То сад није тема, знам шта је мој циљGetty © Rene Nijhuis/MB Media / Contributor

Поједини медији су објавили да би Алонсо на крају сезоне могао да преузме Бајерн или Ливерпул, услед најављених одлазака Томаса Тухела, односно Јиргена Клопа.

"Можда имате питања о мојој будућности? Немам шта да кажем о томе. То желим унапред да кажем", рекао је Алонсо на конференцији за медије уочи утакмице 23. кола Бундеслиге против против Мајнца.

"Бајерн, Ливерпул? Немам ништа ново да кажем. Да ли сам добио позив из Бајерна? Разумем питање, али морам да поновим да немам ништа ново да кажем. То је само хипотетички", додао је шпански тренер који са "фармацеутима" има уговор до јуна 2026. године.

"Тренутно сам тренер Леверкузена, то је сигурно. Што се тиче будућности, немам ништа ново да кажем. Видећемо. Нормално је да има питања, али то сада није тема. Сада није време да много причам о томе", додао је Шпанац.

Клуб из Леверкузена се налази на првом месту на табели Бундеслиге са 58 бодова, осам више од Бајерна и још увек су без пораза ове сезоне.

"За мене ове спекулације нису проблем. Знам да је мој циљ да будем успешан са мојим тимом. То је мој посао. Тренутно смо у доброј позицији и желимо ту да останемо. Нормално је да имате питања, али то није проблем за мене", истакао је Алонсо.

Утакмица 23. кола Бундеслиге између Бајера и Мајнца биће одиграна у петак од 20.30 часова у Леверкузену.

image