Спорт

Тадић: Бразил је казнио наше грешке, следеће утакмице ће бити другачије

Капитен репрезентације Србије није био задовољан партијом против Бразила, али је истакао да су ствари можда могле да буду и другачије
Тадић: Бразил је казнио наше грешке, следеће утакмице ће бити другачијеGetty © Lars Baron

Фудбалери Србије изгубили су прву утакмицу на Светском првенству, пошто је селекција Бразила славила 2:0. Головима Ришарлисона, нанели су "орловима" болан пораз, у мечу у којем су имали велики број шанси.

Након меча, капитен Душан Тадић је анализирао пораз и истакао да су он и његови саиграчи могли да оставе бољи утисак.

"Слажем се, могло је боље. Изузетно су јаки. Хтели смо да идемо на победу. Била је ово тешка утакмица, и заслужили су победу. Имали смо моменте кад смо могли да их угрозимо, можда би утакмица тада отишла у другом смеру", рекао је Тадић за Радио-телевизију Србије.

Истакао је да је Бразил као сваки велики тим казнио грешке.

"Озбиљна екипа кажњава грешке. Имали су још шанси када су могли да постигну погодак. Ми смо дошли у шансу из прекида или полуконтре, и можда смо могли тада нешто да решимо и добијемо другачију утакмицу. Пали смо физички, они су тад постигли први погодак и после тога је било тешко. Пре четири године је било другачије: када су нам брзо давали голове и  после нисмо имали никакве шансе."

Сада "орлове" очекују утакмице против Камеруна и Швајцарске.

"Морамо да се осврнемо на позитивне ствари, на прво полувреме кад им нисмо остављали толико простора. Причаћемо сви, да видимо шта можемо боље да урадимо. Биће те две утакмице далеко другачије. Морамо да учинимо све да прођемо даље."

image