Спорт

Звезда у Кнежевини, тежак задатак против Монака

Кошаркаши Црвене звезде од 19.00 часова као гости састају се са екипом Монака, у оквиру 28. кола Евролиге. Ток меча пратите на нашем порталу

Звезда је у одређеној резултатској кризи, пошто је у Евролиги везала три пораза.

Редом су од српске екипе бољи били Барселона, Жалгирис и Бајерн.

Ти резултати учинили су да црвено-бели у великој мери испадну из борбе за места која воде у плеј-ин фазу такмичења.

Са скором 10-17, Звезда заузима тек 16. место на табели, са три победе заостатка за тимовима који претендују за позицију 10.

Са друге стране, Монако је у сјајној форми и како време пролази, тако екипа из Кнежевине појачава своју кандидатуру за плеј-оф, а на крају крајева и фајнал-фор Евролиге.

Тим који са клупе предводи Саша Обрадовић, има учинак од 17 победа и 10 пораза и налази се на деоби трећег места табеле.

Монако је везао чак шест победа у елитном европском такмичењу и учиниће све да се тај низ настави и против Црвене звезде.

Српски клуб ће у Кнежевини наступати поприлично ослабљен, пошто због повреда не може да рачуна на петорицу кошаркаша.

У питању су Милош Теодосић, Никола Топић, Треј Томпкинс, Далибор Илић и Дејан Давидовац.

"Монако је веома атлетски тим, морамо да исконтролишемо њихову енергију, јер из тога долази предност. Морамо тактички да одиграмо добру одбрану и да покушамо да нашкодимо њиховом нападу. Потребно је да видимо који је најбољи начин да их нападнемо и да искористимо сваку прилику која нам се укаже. Знамо да су тим за Ф4, али борићемо се за наше шансе", рекао је Сферопулос на конференцији за медије у Београду.

Кошаркаш Монака Мајк Џејмс има шансу да обори рекорд Евролиге по броју постигнутих поена у овом такмичењу.

Американцу недостаје само 12 поена како би престигао Василиса Спанулиса и постао најбољи стрелац у историји Евролиге.

"Као тренер увек поштујем све играче, посебно када су талентовани и на високом нивоу све ове године. Џејмс је један од најбољих играча у Европи свих времена. Сећам се када је почео своју каријеру у Грчкој у мом бившем тиму, Колососу. Има моје велико поштовање и желим му много среће", истакао је тренер Црвене звезде.

image
VV inauguration
banner