Спорт

Звезда без петорице на Монако, Сферопулос обећава борбу

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос каже да ће црвено-белих покушати да искористе сваку прилику на мечу 28. кола Евролиге против Монака
Звезда без петорице на Монако, Сферопулос обећава борбуGetty © Antonio Ahel/ATAImages

Кошаркаши Монака дочекују у четвртак од 19 сати екипу Црвене звезде.

"Монако је веома атлетски тим, морамо да исконтролишемо њихову енергију, јер из тога долази предност. Морамо тактички да одиграмо добру одбрану и да покушамо да нашкодимо њиховом нападу. Потребно је да видимо који је најбољи начин да их нападнемо и да искористимо сваку прилику која нам се укаже. Знамо да су тим за Ф4, али борићемо се за наше шансе", рекао је Сферопулос на конференцији за медије у Београду.

Кошаркаш Монака Мајк Џејмс има шансу да на сутрашњем мечу обори рекорд Евролиге по броју постигнутих поена у овом такмичењу. Американцу недостаје само 12 поена како би престигао Василиса Спанулиса и постао најбољи стрелац у историји Евролиге.

"Као тренер увек поштујем све играче, посебно када су талентовани и на високом нивоу све ове године. Џејмс је један од најбољих играча у Европи свих времена. Сећам се када је почео своју каријеру у Грчкој у мом бившем тиму, Колососу. Има моје велико поштовање и желим му много среће", истакао је тренер Црвене звезде.

Тежак задатак за Звезду постаје још тежи, када се погледа ко све неће играти за црвено-беле.

Милош Теодосић, Никола Топић, Треј Томпкинс, Далибор Илић и Дејан Давидовац пропуштају дуел у Монаку.

"Тешко је играти без плејмејкера. Теодосић и Топић нису ту, имамо само Јага дос Сантоса. Адам Ханга му помаже, али није лако играти без плејмејкера. Поједини тимови тешко играју без једног плејмејкера, нама недостају двојица. Поседујемо тим који је у стању да се бори", навео је Сферопулос.

Црвена звезда је продужила уговор Томпкинсу.

"Томпкинс је у фази када тренира индивидуално, али је у последњем делу своје рехабилитације. Надам се да ће у наредне две недеље да буде у могућности да помогне тиму. Дао сам два слободна дана Давидовцу, који је постао отац први пут. Желим да проведе време са својом породицом и бебом, јер смо ми пре свега људска бића, а тек онда спортисти. Илић је болестан, тако да неће ићи у Монако", закључио је Сферопулос.

Црвена звезда се тренутно налази на 16. месту на табели Евролиге са 10 победа и 17 пораза, док је Монако четврти са скором 17/10.

image
VV inauguration
banner