Спорт

ЛЕ и ЛК: "Покери" Милана и Марсеја, гол Тадића, Динамо јури ка четвртфиналу

Одигране су и преостале прве утакмице осмине финала у два УЕФА такмичења
ЛЕ и ЛК: "Покери" Милана и Марсеја, гол Тадића, Динамо јури ка четвртфиналуGetty © Giuseppe Cottini / Contributor

Фудбалери Милана и Олимпика из Марсеја остварили су убедљиве победе у првим мечевима осмине финала Лиге Европе, док је Динамо Загреб начинио велики корак ка пласману у четвртфиналу Лиге конференције.

"Росонери" су на свом "Сан Сиру" савладали Славију из Прага 4:2 и то головима Оливијеа жируа, Рејндерса, Лофтуса Чика и Кристијана Пулишића.

Милан је чак 65 минута имао играча више после црвеног картона Дијуфа, али је и упркос томе примио два гола. Ипак, имаће лепу предност на реваншу у Прагу.

За то време, Олимпик је у Марсеју разбио Виљареал 4:0 уз два гола Пјера Емерика Обамејана. Фрајбург је био био бољи од Вест Хема 1:0, док су Бенфика и Ренџерс ремизирали 2:2.

У вечерњим дуелима у Лиги конференције, истакао се Динамо Загреб победом 2:0 против ПАОК-а, а стрелац оба поготка на "Максимиру" био је Бруно Петковић.

Фенербахче је у Белгији савладао Ројал Унион 3:0 и то уз гол капитена репрезентације Србије Душана Тадића.

Лил је славио у Аустрији против Штурма 3:0, Фјорентина је у драматичном окршају славила у Израелу против Макаби Хаифе 4:3, док су Сервет и Викторија из Плзења ремизирали без голова - 0:0.

image