Спорт

Лига Европе: Ливерпул разбио Спарту, Рома показала Брајтону моћ, а Леверкузен у 92. избегао пораз

Одиграна су три прва меча у осмини финала Лиге Европе и четири прва сусрета у осмини финала Лиге конференције
Лига Европе: Ливерпул разбио Спарту, Рома показала Брајтону моћ, а Леверкузен у 92. избегао поразGetty © Anadolu / Contributor

Фудбалери Ливерпула и Роме остварили су убедљиве победе у првим мечевима осмине финала Лиге Европе, док је Бајер Леверкузен у драматичној завшрници успео да избегне први пораз у својој историјској сезони.

Ливерпул је на гостовању у Прагу савладао Спарту 5:1 и тако већ једном ногом загазио у четвртфинале.

Дарвин Нуњез је предводио тим Јиргена Клопа са два поготка, а у стрелце су се уписали и Алексис Мекалистер, Луис Дијаз и Доминик Собослаји. Једини гол Спарте био је аутогол Бредлија, а српски интернационалац Вељко Бирманчевић одиграо је 74 минута за поражени тим.

Рома је за то време победила Брајтон неочекивано убедљиво 4:0, пошто је на "Олимпику" кажњавала грешке тима Роберта де Зербија. Стрелци су били Пауло Дибала, Ромелу Лукаку, Ђанлука Манћини и Брајан Кристанте.

И на крају, Бајер Леверкузен је продужио свој низ непобедивости на 35 мечева ове сезоне у свим такмичењима, пошто су ремизирали 2:2 против Карабага на гостовању у Азербејџану.

Екипа Ћабија Алонса губила је до 92. минута меча, када је Патрик Шик постигао спасоносни погодак против тима за који наступају бивши играчи Партизана и Црвене звезде - Марко Јанковић, Патрик Андраде и Марко Вешовић.

За то време, у Лиги конференције, у првим мечевима осмине финала, забележени су следећи резултати:

  • Ајакс - Астон Вила 0:0
  • Молде - Клуб Бриж 2:1
  • Олимпијакос - Макаби Тел Авив 1:4
  • Штурм - Лил 0:3
image