Спорт

Роналдо зна рецепт: Мбапе ће освојити "Златну лопту", ако потпише за Реал

Некадашњи бразилски репрезентативац Роналдо Назарио, изјавио је да ће француски репрезентативац Килијан Мбапе да освоји "Златну лопту", која се додељује најбољем фудбалеру света, ако потпише уговор са мадридским Реалом
Роналдо зна рецепт: Мбапе ће освојити "Златну лопту", ако потпише за РеалGetty © Christian Liewig - Corbis

"Зуба" је у два наврата у каријери освајао "Златну лопту".

Било је то 1997. године када је наступао за Интер и 2002. године, када је бранио боје Реал Мадрида.

Мбапе има уговор са Пари Сен Жерменом до краја сезоне. Он је више пута одбио да продужи сарадњу са клубом из Париза, пошто је наводно договорио прелазак у Реал на крају сезоне.

"Морамо да сачекамо да буде званично објављено пре него што кренемо да детаљишемо, али јасно је да сви једва чекају да Мбапе оде у Мадрид. Он је невероватан играч", рекао је Роналдо.

"Знам шта ће тачно да се догоди када Мбапе дође у Мадрид. Он ће да постане најбољи играч и освојиће 'Златну лопту'. Мислим да је то добар избор за њега", додао је некадашњи бразилски репрезентативац.

Роналдо (47) је играо за Реал од 2002. до 2007. године.

"Не знам шта је истина, али људи причају да Мбапе одлази из Пари Сен Жермена. Наравно, он ће у Реалу да има екипу, која ће да га подржи било коју год одлуку да донесе. У Мадриду ће имати тим који ће му помагати и на терену и ван њега. Они ће да га заштите. Имао је добре тренутке у ПСЖ-у, био је велика звезда пројекта", истакао је Роналдо.

image