Спорт

Спектакл у Купу Немачке - трећелигаш избацио и трећи тим из Бундеслиге

Фудбалери Сарбрикена пласирали су се полуфинале Купа Немачке, пошто су у уторак на свом терену победили Борусију из Менхенгладбаха резултатом 2:1 у четвртфиналу овог такмичења, начинивши још једно велико изненађење
Спектакл у Купу Немачке - трећелигаш избацио и трећи тим из БундеслигеGetty © picture alliance / Contributor

Борусија је повела у 8. минуту голом Робина Хака. Домаћи фудбалери су изједначили три минута касније поготком Амина Наифија.  Победу Сарбрикену донео је Каи Брункер у трећем минуту надокнаде времена.

Овај клуб се тренутно налази на 9. месту на табели немачке Треће лиге., док је Борусија на 12. позицији на табели Бундеслиге.

Сарбрикен је у првом колу Купа Немачке елиминисао Карлсруе, а потом је био бољи од Бајерна и Ајнтрахта из Франкфурта, па је ово њима већ трећи велики успех у Купу Немачке ове сезоне. Али ни ту није крај узбуђењима у ово м такмичењу.

У полуфиналу су и још два тима из немачке Цвајте, другог ранга такмичења. То су Кајзерслаутерн, ривал Сарбрикена у полуфиналу, као и Фортуна из Диселдорфа, која ће на мегдан једином бундеслигашу преосталом у такмичењу - Бајеру из Леверкузена.

image
VV inauguration
banner