Спорт

Новак на челу АТП каравана до сезоне на шљаци, Алкараз и Синер озбиљно прете

Новак Ђоковић, упркос раном поразу у Индијан Велсу и одустајања од мастерса у Мајамију, остаће на првом месту АТП ранг-листе бар још четири седмице
Новак на челу АТП каравана до сезоне на шљаци, Алкараз и Синер озбиљно претеGetty © Matthew Stockman

Новак Ђоковић није започео сезона какао је очекивао – у Аустралији није успео да освоји 25. гренд слем трофеј у каријери, а потом је неочекивано рано елиминисан са мастерса у Индијан Велсу.

На све то дошла је и информација да ће најбољи светски тенисер пропустити и мастерс у Мајамију, али Новак не мора да брине, бар не још, за прво место АТП ранг-листе.

Наиме, Ђоковић је прошле године пропустио мастерсе у Калифорнији и Флориди, па је чак поразом у трећем колу Индијан Велса чак и зарадио поене.

С друге стране, први пратиоци, Карлос Алкараз и Јаник Синер, бране велики број поена са америчке турнеје, па не могу да стигну прво место без обзира на резултате на ова два турнира.

Светски "број 1" ће бити на челу најмање до средине априла и пробиће границу од 420 седмица.

Занимљиво је да ће се управо Алкараз и Синер састати у полуфиналу Индијан Велса, а Италијан ће, уколико тријумфује, преузети друго место на свету.

Што се Новака тиче, он би требало да буде недостижан бар још наредне четири седмице, а прво место могао би да изгуби тек током сезоне на шљаци, у зависности од резултата тројице најбољих тенисера света у овом тренутку.

Очекује се да ће Ђоковићев следећи турнир бити мастерс у Монте Карлу, након чега га очекује серија турнира на најспоријој подлози.

Поред Ролан Гароса, главни циљ нашем асу током лета биће златна медаља на Олимпијским играма, које ће такође бити игране на шљаци париског гренд слема.

image