Спорт

Хрватски тренер: Србија је тамо где смо ми били пре 25 година

Томислав Стипић истиче да "орлови" у Катару не могу тек тако да очекују да направе велики резултат
Хрватски тренер: Србија је тамо где смо ми били пре 25 годинаGetty © Laurence Griffiths

Фудбалери Србије забележили су пораз на старту Светског првенства у Катару, пошто их је у четвртак савладао Бразил (2:0). Од тада, селектор Драган Стојковић одржао је 20-минутни говор играчима, на почетку припрема за наредни меч против Камеруна.

Али пораз Србије привукао је доста пажње у Хрватској, где је велики број људи коментарисао тријумф Бразила. Тако је и хрватски стручњак Томислав Стипић имао шта да каже о "орловима".

Србија је у великој еуфорији дочекала почетак Мундијала, али "орлови" нису имали шанси против Бразила да остваре бољи резултат. Тако је Стипић, тренер летонске Ауде, истакао да је Србија деценијама далеко од Хрватске.

"Србија се налази тамо где је Хрватска била пре 20-25 година", почео је Стипић на ХРТ-у, где има улогу аналитичара.

"Треба да зарадите реноме, поштовање од судија и противника, чак и од организације. Није то само тако да изразите жељу 'Идемо у Катар да будемо прваци и направимо велика дела'. Морате да буде и психички и физички спремни, а то они на основу прве утакмице нису", рекао је Томислав Стипић, некадашњи тренер Славен Белупа, преноси "Индекс".

Србија у понедељак од 11.00 игра меч другог кола против Камеруна, док ће последњи сусрет бити на програму наредног петка од 20.00, против Швајцарске.

image
VV inauguration
banner