Спорт

Лукић: Један меч не мења ништа, бићемо тим на који сте навикли, верујте

Везистарепрезентације Србије Саша Лукић коментарисао је утакмицу против Бразила и осврнуо се на предстојећи меч против Камеруна (понедељак, 11.00 часова)
Лукић: Један меч не мења ништа, бићемо тим на који сте навикли, верујтеGetty © Laurence Griffiths

Фудбалери Србије забележили су пораз на старту Светског првенства у Катару, од селекције Бразила. Један од главних фаворита турнира славио је 2:0 у мечу у ком су "маказице" Ришарлисона "украле шоу" и одушевиле читав свет.

Али дан након утакмице, расположење у редовима "орлова" није превише пољуљано, о чему је говорио и везиста Саша Лукић. Капитен Торина верује да Србија и даље све држи у својим рукама.

Везиста Србије истакао је на конференцији за медије да му је јасно шта је неопходно да би се оствариле победе прво против Камеруна, а онда и Швајцарске.

"Мени искрено не значи што су ме похвалили, а нисмо победили. Нисмо остварили добар резултат, треба да будемо један тим кад побеђујемо и да се тако понашамо и кад губимо. Ово ништа није пореметило унутар екипе. Причали смо међусобно, већ од јутрос размишљамо о утакмици с Камеруном и то је за нас финале. Имамо све, показали смо у ових годину и по да играмо добар фудбал и једна утакмица неће ништа променити. Бићемо они на које сте навикли, верујте", рекао је Лукић.

Он се дотакао квалитета који су Бразилци показали у четвртак увече.

"Једноставно, играли смо против једне од најбољих репрезентација на свету. Ако је неко мислио да ће бити лако, сигурно се преварио. Било је очигледно да је прво полувреме било изједначено и морамо да будемо искрени и реални, да је могло боље - могло је. Да смо могли храбрије - требало је. Али се утакмица у другом полувремену одвијала на други начин и они су сигурно фаворити за освајање Светског првенства. Само треба да гледамо унапред и све ће бити у реду. Најбитније су наредне две утакмице и мислим да ће бити све у реду", рекао је Саша Лукић.

Некадашњи фудбалер Партизана истиче да се ништа у њиховом приступу не би променило чак и да је Србија успела да шокира "селесао".

"И да смо победили Бразил, била би важна утакмица против Камеруна. Ми од доласка Пиксија идемо у сваку утакмицу у победу, али бићемо прави и показаћемо право лице. То је за нас финале и даћемо све од себе да обрадујемо нацију и све који су дошли због нас. Хвала им на подршци, знамо да није близу, али лепо је видети толико навијача на стадиону и мислим да ћемо се одужити и верујем у наш тим. Неће нас ово пореметити. И да смо победили Бразилце, морали би на три бода против Камеруна. Имамо шта да покажемо."

Како каже, доста тога у игри Србије било је и до квалитета ривала.

"Једноставно, Бразил нам није дозволио да развијемо нашу игру. Изашли су високо горе и нисмо успели да успоставимо пас игру. У првом полувремену јесмо, али смо мало били спори у транзицији. Они су једна од најбољих репрезентација и натерали су нас да будемо у ниској зони. Не треба више тражити алиби, да ли је могло ово или оно, нама је најбитније да се окренемо Камеруну и ту одиграмо најбоље могуће", рекао је Лукић.

image
VV inauguration
banner