Спорт

Братски спектакл у Москви - Русија дочекује Србију у пријатељском сусрету

Фудбалска репрезентација Русије ће од 18.00 часова на "ВТБ Арени" у Москви, дочекати селекцију Србије. Ток меча пратите на нашем порталу

Биће то први дуел руског државног тима са једном европском селекцијом, још од новембра 2021. године.

"Сазнали смо за понуду Руса о одигравању меча одмах након жреба за Европско првенство у Хамбургу. Нисмо имали ни најмање дилеме да ли да прихватимо понуду. Ова утакмица биће добра припрема за ЕП у Немачкој. Желимо да одиграмо најбоље што можемо", рекао је селектор Драган Стојковић Пикси на конференцији за медије у Москви.

Пикси је потом прокоментарисао и стил игре Русије.

"Селектор Валериј Карпин форсира модеран стил фудбала у систему 4-3-3. Претпостављам да неће мењати ништа. Очекује нас тешка утакмица и трудићемо се да се припремимо најбоље што можемо. Трудићемо се да испробамо неке наше варијанте. Русију сматрам изузетно квалитетном екипом. Тимски су одлични, а имају и неке заиста изванредне индивидуалце. То ће бити један један добар и прави тест, без обзира што се ради о пријатељском мечу", рекао је селектор Србије.

Имао је Драган Стојковић само речи хвале о селектору Русије, Валерију Карпину, за ког је истакао да је оставио велики играчки траг у Европи.

"Карпин је велики пријатељ Горана Ђоровића, који ми је рекао да је диван човек. Драго ми је због тога. А ту је и Предраг Мијатовић, он ће да буде наш специјални гост. Такође велико европско име, бивши играч Реала, о његовој каријери да не говорим. Биће то добра утакмица са пуно важних људи и мислим да ће сви моћи да уживају у ономе што ће видети", навео је Стојковић.

Србију ће у Москви гледати пун стадион, пошто је Фудбалски савез Русије саопштио да очекује да ће све карте бити распродате.

Русији ће меч са Србијом бити први против европске селекције још од новембра 2021. године, а од поменутог пориода до данас"Зборнаја" је одиграла 11 пријатељских сусрета.

Уписала је четири победе, један пораз и шест ремија.

На мечу са "орловима", фудбалска репрезентација Русије наступаће у новој гарнитури дресова, који су претходно представљени на изложби и форуму "Русија" у Москви.

Капитен Србије Душан Тадић је рекао да Русија има квалитетан тим.

"Погледали смо снимке репрезентацији Русије, ради се о изузетно доброј екипи која има добар тимски квалитет, са неколико одличних индивидуалаца. Види се да су жељни доказивања и да дуго нису имали утакмнице против јаки противника. Они ће бити силно мотивисани да то сутра покажу, јер нису дуго играли са квалитетним ривалом. Очекује нас јако добра провера, једва чекамо да изађемо на терен", рекао је Тадић.

Братски дуел између Русије и Србије на програму је од 18.00 часова на "ВТБ арени" у Москви.

image