Спорт

"Одбили смо 200 милиона за Ламина, могли смо од трансфера да зарадимо милијарду евра"

Председник фудбалског клуба Барселона Ђоан Лапорта изјавио је да је клуб одбио понуду од 200 милиона евра за Ламина Јамала
"Одбили смо 200 милиона за Ламина, могли смо од трансфера да зарадимо милијарду евра"Getty © Alberto Gardin/SOPA Images/Contributor

Млади шпански фудбалер је прошле јесени продужио уговор са Барселоном до лета 2026. године.

"Верујемо тиму који тренутно имамо, не желимо да потписујемо играче који би могли да наруше нашу хармонију", почео је Лапорта за "Мундо Депортиво".

"Нису нам потребна велика појачања, не видимо да је неопходно правити инвестиције које би могле да наруше оно што градимо, а то је избалансиран тим. Не желимо да продамо ниједно велико име. Ако све буде ишло по плану, нећемо бити приморани да продамо ниједног играча."

Додаје да Барселона није под притиском да мора да продаје играче.

"Напротив, у процесу смо економског опоравка и заиста могу да видим светло на крају тунела."

Понуда за 16-годишњег нападача је била невероватна.

"Одбили смо 200 милиона евра за Ламина Јамала. Одбили смо и понуде за Балдеа, Фермина, Гавија, Педрија, Де Јонга, Арауха, али не желимо да их продамо."

Каталонци су се одрекли великих износа како би били конкурентни у свим такмичењима.

"Само од поменутих имена имали бисмо приход од милијарду евра. Мислим да ће и Кансело и Феликс остати у Барси и следеће сезоне. Надам се да Атлетико неће правити проблем, Сити такође. Биће то продужеци позајмица уз фиксну цену откупа", закључио је Лапорта.

image
VV inauguration
banner