Спорт

Медведев о Новаковом гренд слем рекорду: Све може да се промени, то нико не зна

Данил Медведев није успео да освоји Индијан Велс ни ове године, пошто је другу сезону заредом у финалу доживео пораз од Карлоса Алкараза
Медведев о Новаковом гренд слем рекорду: Све може да се промени, то нико не знаGetty © Frey/TPN / Contributor

Руски тенисер после меча истакао је да је Шпанац био бољи, али и додао да је неизвесно хоће ли рекорди Новака Ђоковића бити достигнути.

Медведев тренутно спада у тениску "међугенерацију", између оне коју још увек успешно предводи Новак Ђоковић из некадашње "велике тројке", и оне чији су лидери млађи играчи попут Алкараза и Синера.

Управо од Шпанца и Италијана је Медведев доживео поразе у финалима Аустралијан опена и Индијан Велса ове сезоне.

"Карлос и Јаник су се позиционирали ту где јесу и сигурно ће имати шансе да освоје пуно трофеја. Наравно, питање да ли ће то бити девет, десет, 12 гренд слемова, што је само по себи фантастично. Или ће доћи до 25 да оборе садашњи Новаков рекорд. И то нико не зна. Можда ће Карлос са 30 година рећи да је уморан од тениса и престати да игра. А можда ће играти до 45. године, ако медицина толико буде напредовала. Зато је тешко одговорити на ово питање, мада сам ја сигуран да ће обојица имати много гренд слем титула. Наравно, ја се надам да ћу понекад моћи да их победим јер је то веома тежак задатак", скромно је поручио Рус.

Медведев истиче да се у тенису ствари мењају великом брзином и да је зато правити предвиђања.

"Све може зачас да се промени. Може неко као Лука Нарди који сада има 21 годину, одједном да почне да прави луде резултате", подсетио је Медведев на Италијана који је шокантно победио Ђоковића у Индијан Велсу.

Иначе, овај пораз је Медведеву био пети узастопни пораз у финалима, пошто на трофеј чека од мастерса у Риму.

"Надао сам се да ћу после изгубљеног првог сета у тај-брејку заиграти боље, али то је он урадио. Ја сам био све уморнији, а он је био све квалитетнији. Међутим, тенис је потпуно непредвидив, можда ћу ја следећи пут бити бољи."

Медведева сада очекује наступ у Мајамију, где брани трофеј из прошле године.

"Прошле године сам изгубио финале у Индијан Велсу па сам освојио Мајами. Надам се да ће ми овај турнир опет помоћи да добро играм наредни", истакао је Медведев.

image
VV inauguration
banner