Спорт

Тадић: Да могу поново против Швајцарске...

Kапитен фудбалске репрезентације Србије признаје да би волео да може поново да одигра утакмицу против Швајцарске на Светском првенству у Русији 2018. године
Тадић: Да могу поново против Швајцарске...Getty © Mike Kireev/NurPhoto

Тадић је против Русије одиграо 105. меч за Србију, чиме је изједначио досадашњи рекорд некадашњег капитена "орлова" Бранислава Ивановића. На утакмици против Кипра, Тадић ће постати играч са највише наступа у националном дресу.

Капитен "орлова" је деби за Србију имао још у време Радомира Антића, против Пољске у Анталији, 2008. године.

Нема дилему Тадић коју би утакмицу поновио у дресу репрезентације да је то могуће.

"Дефинитивно Швајцарска, и први и други пут. Можда први чак и више. Ту прву смо изгубили наивно. Поновио бих и једну и другу, поклањали смо им голове у оба меча. Мислим да смо могли да их добијемо. И да смо морали. Јесте, они су били бољу ту утакмицу. Прво полувреме су били бољи, али смо ми дали гол и било је 1:0 за нас."

Открио је везиста Фенербахчеа шта се тад дешавало у Калињинграду.

"Друго полувреме мало смо имали неку дискусију у свлачионици. Да би требало мало више да им изађемо, да не дозволимо толико простора, што смо имали за право. Изашли смо мало више и први погодак смо примили из тога. Нисмо се одмах наместили, Зомер је једним пасом избацио нас 4-5, лопта је отишла на страну, одбила се Џаки и он је дао гол. И други је био пред крај на контру, кад смо ишли на све или ништа. Они су били добра репрезентација, и сада су", додао је Тадић.

Некадашњи фудбалер Војводине је причао и о томе ко је најбољи фудбалер против ког је играо у дресу репрезентације.

"Меси, Олимпијске игре су биле тада. Нејмар је исто невероватан, Роналдо је пример како профи играч треба да се понаша. Шта је све постигао радом и жељом. Колико је гладан. Али, ето, да кажем да тај таленат је дефинитивно Меси", рекао је Тадић.

image
VV inauguration
banner