Спорт

Срамотни транспаренти хрватских навијача и увреде за Борјана

Голман Канаде и Црвене звезде, Милан Борјан, нашао се на мети бруталних и срамотних напада хрватских навијача на утакмици коју су Канада и Хрватска одиграле на Светском првенству у Катару

Хрватска је победила Канаду са 4:1, а сенку на велику победу репрезентације бацили су навијачи, који нису бирали средства у нападима на голмана противничког тима.

Милан Борјан је рођен у Книну 1987. године, а када му је било осам година, са породицом је избегао у Београд.

Хрватски навијачи су на терен унели заставу Џон Дир (произвођач трактора) на којој је писало "Книн '95".

Изменили су слоган чувеног произвођача: Nothing runs like Deere, али су уместо имена компаније написали Борјан.

Поред још неколико увредљивих порука за Борјанову породицу, хрватски навијачи су вређали Борјана приликом сваког контакта са лоптом, на шта им је он одговорио са три подигнута прста.

Голман Канаде је био одличан у мечу са Хрватском, упркос чињеници да је његова екипа примила четири гола.

"То показује какви су људи, примитивци. Немам шта да им коментаришем. То само говори о њима. Чуо сам да су викали, вређали. Треба да пораде на себи... Хрватској репрезентацији бих пожелео све најбоље у наставку. Одиграли су добру утакмицу. Ми смо повели рано, играли добро двадесетак минута, а онда смо се повукли. Ово је лепо искуство, Канада се након 36 година вратила на фудбалску мапу", рекао је Борјан српским новинарима у Катару.

Након што је ФИФА покренула дисциплински поступак против Фудбалског савеза Србије, због заставе "Нема предаје" која се нашла у свлачионици "орлова" пред меч са Бразилом, биће занимљиво видети шта ће светска кућа фудбала имати да каже на овакав скандалозан потез хрватских навијача.

image
VV inauguration
banner