Спорт

Руне открио Новакове тајне: Рекао ми је да није суперхерој и зашто је најбољи

Млади Данац је поново у суперлативима говорио о најбољем играчу света
Руне открио Новакове тајне: Рекао ми је да није суперхерој и зашто је најбољиGetty © Insidefoto / Contributor

Новак Ђоковић се већ увелико налази у Монте Карлу где га наредне седмице очекује наступ на трећем мастерсу сезоне. Најбољи тенисер света је добио тежак жреб у Кнежевини, а у недељу је и званично постао најстарији "број један" у историји, престигавши Роџера Федерера.

Ђоковић је уочи турнира, практично традиционално, тренирао са Холгером Рунеом, а млади Данац говорио је с новинарима о Србину.

"Много ме је научио. Увек је био много љубазан са мном. Сећам се када смо тренирали пре неких пет година, пре него што сам ја почео да играм челенџере. Био је веома заинтересован, питао ме разне ствари, давао савете и веома искрено причао о својој каријери", открио је Руне о односу са Ђоковићем.

"Он је један од најбољих тенисера свих времена и када осећате да жели да вам помогне, невероватно је. За једног младог тенисера то пуно значи. Много му се дивим, између осталог и због тога."

На питање новинара да открије шта му је све Новак говорио, Руне нема проблем да редом наброји.

"Давао ми је савете на психолошком нивоу, јер је он права звер. Међутим, рекао ми је да је он људско биће, а не суперхерој. Он такође осећа емоције када игра, као и сви ми остали, али их контролише другачије од осталих тенисера и да је то један од разлога зашто има више успеха од осталих. Импресивно је видети га, баш као и Рафу и Роџера. Мој однос са Новаком је сада другачији него раније јер се такмичимо. Победио сам га два пута и вишее ми не даје савете. Он је изузетно пријатна особа", рекао је Руне.

Данац ће, као и Ђоковић, бити слободан на старту турнира у Монте Карлу, а потом га очекује меч против Матеа Арналдија или неког од "лаки лузера".

image
VV inauguration
banner