Спорт

Ђоковић добио тежак жреб у Монте Карлу: Прво чека Руса, а у полуфиналу прети Алкараз

Новак Ђоковић је сазнао имена потенцијалних ривала на трећем мастерсу у сезони, пошто је одржан жреб за турнир у Монте Карлу
Ђоковић добио тежак жреб у Монте Карлу: Прво чека Руса, а у полуфиналу прети АлкаразGetty © Eurasia Sport Images / Contributor

Најбољи тенисер света ће у првом колу бити слободан, а у другом га очекује дуел против бољег из меча Руса Романа Сафијулина и квалификанта.

У трећем колу могући ривали су му Тејлор Фриц, Лоренцо Музети и Артур Фис, док су пројектовани ривали у четвртфиналу бранилац трофеја Андреј Рубљов и Алекс де Минор.

Иначе, Ђоковић би већ у полуфиналу могао да игра против Карлоса Алкараза. Млади Шпанац је недавно пао са другог на треће место на АТП листи, па је због тога лако закључити да је ово тежак пут ка финалу за Ђоковића.

У другој половини жреба налазе се други играч света Јаник Синер, али и Данил Медведев и Александер Зверев.

Од других српских играча, Ласло Ђере ће на старту имати тежак посао против 12. носиоца Стефаноса Циципаса. Миомир Кецмановић ће играти против Матеа Беретинија, некадашњег финалисте Вимблдона који се већ годинама мучи с повредама и у Монте Карлу је добио "вајлдкард".

Што се тиче Алкараза, пре потенцијалног дуела са Ђоковићем, најтежи ривали на шљаци у Кнежевини могли би да му буду Феликс Оже-Алијасим, Иго Умбер, Хуберт Хуркач и Каспер Руд.

image
VV inauguration
banner