Спорт

Пораз који не боли - женска тениска репрезентација Србије поражена од Холандије

Женска тениска репрезентација Србије поражена је од Холандије резултатом 1:2 у разигравању за пласман у првој групи Евро-афричке зоне
Пораз који не боли - женска тениска репрезентација Србије поражена од Холандије© Teniski savez Srbije

Пораз од Холандије неће утицати на чињеницу да су изабранице Душана Вемића већ обезбедиле пласман у новембарски плеј-оф за Светску групу Били Џин Кинг купа.

Селектори Србије и Холандије су одлучили да "прошарају" саставе у делу такмичења који не доноси ништа осим престижа. Србија је уписала први пораз после три победе којима је обезбедила пласман у плеј-оф.

Прва је на терен изашла Лола Радивојевић, а ривалка јој је била Ева Ведер, 413. играчица света из Холандије. Лола је експресно савладала ривалку 2:0 (6:3, 6:2) и донела предност Србији.

"Била сам спремна за меч. Искористила сам своју прилику да играм. Осећала сам се добро на терену. Противница је била добра. Играла је прошле године и гренд слемове. Знала сам да морам да држим висок ниво и успела сам у томе. Одлично сам сервирала, уписала и десет асова и задржала сам константност. Показала сам добар тенис и задовољна сам и игром и ставом који сам имала и победом коју сам донела Србији", поручила је Радивојевићева.

Миа Ристић је у другом синглу поражена од Сузан Ламенс, Холанђанка је победила 2:0 (6:2, 6:4).
О победнику је одлучивао дубл. Нина Стојановић и Лола Радивојевић су играле против Сузан Ламенс и Деми Шурс и изгубиле 0:2 (1:6, 4:6).

"Сутра играмо против репрезентације Аустрије. Још увек постоји шанса да освојимо прво место, које би нам донело потенцијално бољу позицију на Били Џин Кинг куп листи", рекао је селектор Вемић.

image
VV inauguration
banner