Спорт

Тенисерке Србије направиле велики корак ка повратку у елиту

Били Џин Кинг куп репрезентација Србије победом над Шведском је обезбедила пласман у новембарски плеј-оф за Светску групу у никад јачој конкуренцији у Првој групи Евроафричке-зоне
Тенисерке Србије направиле велики корак ка повратку у елиту© Teniski savez Srbije

Србија је већ после сингл мечева дошла до тријумфа, а победе су поново донеле Александра Крунић и Миа Ристић.

Феноменална Крунићева је поново показала како се бори у дресу Били Џин Кинг репрезентације Србије.

Уписала је у Португалији и трећи тријумф у синглу, против Швеђанке Касје Риналдо Персон – 6:1, 6:4.

Први сет је експресно решила у своју корист са три брејка, дозволивши ривалки само гем. Али је зато други период игре почео разменом брејкова. Ниједна ривалка није успевала да сачува сервис пуних осам гемова, а онда је прича отишла у тај-брек.

"Данас је био јако психолошки захтеван меч за мене. Већ сам осећала умор после два узастопна меча претходна два дана, изашла сам на неких 50 одсто физичке спремности и била веома нервозна", рекла је Крунићева.

"Први сет је ишао глатко, а у другом сам због умора и нервозе скратила лопте, нисам играла тако агресивно, што је Швеђанка искористила и напала. Буквално сам на борбу и на срце извукла тај-брек. Толико сам желела да донесем тај бод, да нас доведем ближе плеј-офу. Мало сам и прегорела због тога, али ми је драго да сам сачувала барем мало хладну главу да завршим меч на прави начин."

Чекао се само један сет у преосталом синглу и дублу за прво место у Ц групи и оверу пласмана Србије у новембарски плеј-оф.

И одмах је све разрешила Миа Ристић. Није препустила ни грам шансе Касији Вилде Хенман – 6:3, 7:5. Није стала само на сету, већ је рутински уписала тријумф и развејала све сумње.

image
VV inauguration
banner