Спорт

Лесор: У Партизану и Звезди није иста емоција, видео сам у чему је разлика

Француски центар је у подкасту играча Басконије говорио о бројним темама, међу којима су била и два београдска клуба
Лесор: У Партизану и Звезди није иста емоција, видео сам у чему је разликаGetty © Srdjan Stevanovic / Contributor

Некадашњи кошаркаш Партизана и Црвене звезде Матијас Лесор гостовао је у подкасту код Чиме Монекеа, а посебну пажњу посветио је разликама које је приметио у редовима два "вечита" ривала.

Лесор је две сезоне наступао за Партизан и врло брзо је постао један од миљеника навијача.

Он је објаснио како је постао навијач Партизана након што је претходно носио и дрес црвено-белих.

"Човече, све је дошло корак по корак. Изгубили смо Куп против Црвене звезде. То је једини меч када су навијачи оба тима у хали. Много навијача, много полиције, много обезбеђења... Велико је за навијаче, али и клуб. Велика је то ствар за њих. Ми смо изгубили 20 разлике. Погледао сам око себе... Капитен је плакао, тренер је плакао. Схватио сам колико им је то важно. Претходно, играо сам у Звезди. Тада смо изгубили од Партизана, али није била иста емоција. Изгубили смо и отишли у свлачионицу. А овде, навијачи су остали и певали, а били су повређени", рекао је Лесор и наставио:

"Рекли су ми да разумеју и мене, разумеју да ми је жао и рекли ми да су уз мене. Ту је све почело. Рекао сам себи да не могу да изневерим те људе и да ћу дати све од себе како би заслужио њихову подршку."

Лесор је за Звезду играо у сезони 2017/18, али изгледа да је на њега већи утисак оставило играње под Жељком Обрадовићем. Ове сезоне наступа за Панатинаикос и један је од најбољих центара у Европи.

image