Спорт

Партизаново "поноћно саопштење": Не разумемо увреде, бакље и покушај да се унизи углед клуба

Кошаркашки клуб Партизан огласио се "поноћним саопштењем" и осудио, како се наводи, непромишљене потезе појединаца на утакмици против Валенсије
Партизаново "поноћно саопштење": Не разумемо увреде, бакље и покушај да се унизи углед клуба© Dusan Milenkovic/ATAImages

Партизан је победио Валенсију резултатом 79:66 на опроштају од елитног такмичења.

Црно-бели су завршили Евролигу на 11. месту и остали без пласмана у плеј-ин.

"КК Партизан вечерас је окончао такмичење у Евролиги за сезону 2023/24. У утакмици 34. кола, савладана је Валенсија и уједно је постављен нови рекорд такмичења када је у питању просечна бројност навијача у дворани током лигашког дела сезоне", наводи се на сајту клуба.

"Упркос великој жељи, такмичарски циљ у Евролиги није испуњен, али се екипи и стручном штабу мора одати признање на упорности и борби до самог краја."

Овим путем, клуб се од срца захваљује свим навијачима који су куповали сезонске и дневне карте и доприносили томе да слике препуне "Београдске арене" из недеље у недељу обилази свет, додаје се у саопштењу.

"Ипак, КК Партизан овим путем жели да истакне неразумевање одређених дешавања и неслагање са појединим поступцима којима смо вечерас сведочили. Иако су сви свесни да је хетерогеност у размишљању и ставовима по различитим питањима нешто што карактерише навијаче Партизана, клуб се ограђује од свих увреда које су изречене током вечерашње утакмице, са различитих страна 'Арене'. Такође, клуб не разуме неодговоран испад и паљење бакљи у дворани који ће сигурно довести до оштре казне и унизити углед Партизана за који смо се заједно борили."

Партизан позива навијаче да буду уз тим у предстојећем плеј-офу АБА лиге. Да навијају срчано, али и паметно и одговорно према клубу који воле, закључује се у саопштењу.

На утакмици против Валенсије тзв. најватренији навијачи окачили су транспарент усмерен против "пријатељског дочека" некадашњих хрватских кошаркаша (Дино Рађа), док је остатак "Арене" то испратио звиждуцима.

image
VV inauguration
banner