Спорт

Десети дан Мундијала: Хоће ли се фудбал коначно вратити кући?

Четири утакмице трећег кола Светског првенства су на програму данас, а можда најзанимљивији меч ће бити између Велса и Енглеске, која има озбиљне амбиције на овом турниру.
Десети дан Мундијала: Хоће ли се фудбал коначно вратити кући?Getty © Elsa / Staff

16.00 Еквадор - Сенегал

Еквадорцима је потребан реми или победа да обезбеде пласман у наредну фазу такмичења. С друге стране, Сенегалу је неопходна победа у овом дуелу да би прошао даље. Еквадор може да прође и поразом, под условом да Холандија изгуби већом разликом од Kатара него Јужноамериканци од Африканаца, што је скоро па нереално.

16.00 Холандија - Катар

Холандија је тренутно лидер у групи А. Уколико победи у овој утакмици или оствари реми иде у наредну фазу. Холанђани су у овом дуелу против домаћина првенства апсолутни фаворити и право чудо би било да не остваре тријумф. Катар је последњепласиран у групи и без бодова.

20.00 Иран - САД

Иран је другопласиран у групи Б и потребно је да савлада Сједињене Америчке Државе уколико планира да настави такмичење. Показао је у првом колу против Енглеске да упркос томе што је примио чак шест голова, не одустаје, па је тако постигао два поготка, док је у другом колу победио Велс. Треба очекивати борбу обе екипе јер Американцима само победа доноси пролаз у наредну фазу Мундијала.

20.00 Велс - Енглеска

Уколико оствари победу или одигра нерешено, Енглеска ће као првопласирана екипа групе Б проћи даље. С друге стране, њихове комшије су се показале као најлошија екипа у групи и имају тек један бод. Велшанима је потребна победа од четири гола разлике да би се пласирали даље. Енглези су апсолутни фаворити у овом мечу и нема сумње да ће и на терену то желети да докажу својим комшијама.

image