Спорт

Гвардиола фрустриран након елиминације: У сваком другом спорту бисмо победили

Тренер Манчестер ситија Пеп Гвардиола, није крио незадовољство након елиминације од Реал Мадрида у четвртфиналу Лиге шампиона
Гвардиола фрустриран након елиминације: У сваком другом спорту бисмо победилиGetty © Chris Brunskill/Fantasista

Манчестер сити неће бити у прилици да брани "ушати пехар" намењен шампиону Европе.

Енглески тим елиминисан је у четвртфиналу од Реал Мадрида, који је био бољи у реваншу, након пенал серије.

Сити је био опаснија и конкретнија екипа у двомечу, која је створила знатно више шанси и имала већи посед лопте.

Ипак, Реал Мадрид је успео да казни све грешке ривала и буде сигурнији у пеналима.

"Лос бланкоси" су се тако реванширали за пораз из претходне сезоне и изборили пласман у полуфинале, где ће се састати са Бајерном.

Након елиминације од Реала, Пеп Гвардиола није крио фрустрације.

"Честитам Реалу на пласману у полуфинале, али били смо бољи. Не жалимо ни због чега. Одлично смо играли на свим деловима терена, али нажалост нисмо победили. Стварали смо шансе, али се у фудбалу гледају само голови. Они су у полуфиналу, а ми нисмо. Ово је фудбал. У било ком другом спорту ми бисмо победили", рекао је Гвардиола.

Он је истакао да се Реал изузетно добро бранио.

"Требало је раније да постигнемо гол. Нажалост то нисмо урадили, јер се противник изузетно добро бранио. Имали смо контролу игре, чак и у игри на дуге лопте", додао је менаџер Манчестер ситија.

Гвардиола је истакао да је морао да замени Кевина де Брујнеа и Ерлинга Халанда. Де Брујне и Халанд су изашли из игре у продужецима.

"Де Брујне и Халанд су тражили да изађу из игре, јер нису могли да наставе. Ако желите да победите Реал морате да будете на највишем нивоу. То синоћ није било довољно. Јохан Кројф је рекао да срећа не постоји. Слажем се с њим. Боли пораз на овај начин. Показали смо да можемо да играмо против Реала. Шта смо могли још да урадимо?", навео је Гвардиола.

Фудбалер Манчестер ситија Родри је изјавио да су његови саиграчи пружили максимум на мечу са Реалом.

"Искрено, ја сам на терену видео само један тим. Тешко је пронаћи објашњење, знамо како функционише ово такмичење. Они су постигли гол из једине шансе, а ми смо пропустили неколико великих прилика. Нисмо очекивали да ће Реал овако да се брани. Ово је фудбал, али дали смо све од себе", истакао је Родри.

image
VV inauguration
banner