Спорт

"Холанд је просечан фудбалер, нема га нигде": Бивши играч Реала прозвао звезду Ситија

Фудбалери Манчестер ситија нису успели да савладају Реал Мадрид (3:3) у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона, али ниједан од чак три поготка "грађана" није био дело Ерлинга Холанда
"Холанд је просечан фудбалер, нема га нигде": Бивши играч Реала прозвао звезду СитијаGetty © NurPhoto / Contributor

Најбољи стрелац Ситија је наставио да се мучи у великим утакмицама ове сезоне, а то је сада приметио и некадашњи репрезентативац Холандије Рафаел ван дер Варт.

Холанд се често мучи против квалитетнијих тимова који посебно добро умеју да поставе одбрану тако да Норвежанин остане без решења. Неприметна партија у Мадриду тако је из негативних разлога остала примећена.

"Знам да је Холанд светска класа када је реализација у питању, али сигурно можемо да очекујемо од њега мало више од онога што је показао вечерас? Знам да су га његови саиграчи 'прескакали', био је најгори играч на терену", без увијања је констатовао бивши репрезентативац Холандије.

"Био је баш лош, ако не постигне гол, потпуно је бескористан. Просечан фудбалер са лоптом", додао је Ван дер Варт, иначе некадашњи играч Реала.

Реванш је на програму већ 17. априла на "Етихаду", а Сити ће пред својим навијачима покушати да настави поход на одбрану наслова првака Европе.

image
VV inauguration
banner