Спорт

Дуљај пред дерби: Судија показао непоштовање према играчу Партизана, ово је мали корак за фудбал

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај изјавио је пред меч са Црвеном звездом да пре свега жели да 173. "вечити" дерби протекне у сјајној атмосфери и без инцидената
Дуљај пред дерби: Судија показао непоштовање према играчу Партизана, ово је мали корак за фудбал© FK Partizan / Miroslav Todorović

"Прво бих желео да пожелим сину Дејана Станковића да што пре оздрави и дам подршку мом некадашњем саиграчу из репрезентације у борби коју води његов најстарији син Стефан. Желим да поздравим Дејана и да му пожелим да његов син што пре оздрави", рекао је Дуљај на почетку конференције за медије.

Утакмица 31. кола Суперлиге Србије, односно првог кола плеј-офа, игра се у суботу од 18.00 часова на стадиону "Рајко Митић". Дуљај неће водити екипу због суспензије, а на клупи ће седети његов помоћник Алберт Нађ.

"Специфична ситуација, и ја сам једном приликом водио екипу тако у Европи кад је Александар Станојевић био суспендован. Имаћу комуникацију са Нађем, па молим све који имају мој број да ме не зову током утакмице", подвукао је Дуљај.

Партизан се тренутно налази на другом месту на табели са седам бодова мање од Звезде.

"Сваки дерби је важан, а нас чекају два дербија у четири дана. Видим да је интересовање мање него за дерби игран у марту. Можда је то због тога што нас већ у среду чека нови дерби, у полуфиналу Купа. Мој колега Владан Милојевић, мој Шумадинац, има на располагању одличан тим. Изненађења неких тешко да ће бити кад су у питању играчи и тактика", истакао је Дуљај.

Посебан коментар он је имао на избор судије Павла Илића, који је судио и претходни дерби.

"Знате како, публика најбоље види када су неке ствари у питању, када је суђење... Волео бих да ни тренери ни судије не буду ти о којима ће да се прича после меча, већ играчи, моменти, голови, да се то препричава. Амбијент на терену. Верујем да је то велики корак за судију, али мали за фудбал. Суђење нећу коментарисати, али морам да истакнем једну ствар. Када сам причао о непоштовању, правим и ја грешке, урадим нешто што није достојно тренера Партизана и стидим се када то урадим. Судија је показао непоштовање према Захиду и нико то није санкционисао. Није то спортски и треба судије да оставимо на страни, као тренере, да главни актери буду играчи. Људи њих желе да виде, своје идоле. Да виде спортски амбијент, биће навијачи оба тима на нивоу и увеличаће спектакл. Гледа овај меч доста људи. Агенти, страни медији, морамо да пошаљемо праву, спортску причу", јасан је Дуљај алудирајући на моменат када је судија Илић уз псовку рекао Захиду да умукне.

Тренер црно-белих је рекао да не зна да ли ће на располагању имати голмана Александра Јовановића.

"Кад је у питању здравствени билтен екипе, голман Јовановић и даље има болове, повреда је тежа него што се у први мах чинило. У договору са њим и доктором донећемо коначну одлуку о његовом учешћу на дербију. Што се тиче Матеуса Салдање он ће после дужег времена бити у конкуренцији за меч", закључио је Дуљај.

image
VV inauguration
banner