Спорт

Барбарез и званично заменио Милошевића на клупи БиХ

Сергеј Барбарез именован је за новог селектора фудбалера Босне и Херцеговине, објављено је на сајту Фудбалског савеза Босне и Херцеговине (ФСБиХ)

Некадашњи фудбалер Босне и Херцеговине ће на клупи "змајева" наследити Сава Милошевића.

"Функцију селектора репрезентације у наредном периоду обављаће некадашњи капитен националног тима Сергеј Барбарез. Наш прослављени фудбалер ће блиско сарађивати са својевремено саиграчем у репрезентацији и још једним бившим капитеном Емиром Спахићем", наводи се у саопштењу ФСБиХ.

Барбарез (52), који никад раније није радио као тренер, истакао је задовољство због доласка на селекторску позицију.

"Велика ствар за мене. Надам се да ће бити и за Савез, али и за репрезентацију. Долазим са великом жељом и поносом. Било би некоректно коментарисати прошлост. Држимо се онога што имамо као визију. Следићемо наш пут, имамо визију, која ће се мало разликовати од досадашњих. Имамо потребу да неке ствари мало променимо, улепшамо. За то је створена та екипа око нас. Идемо само као тим", рекао је Барбарез на конференцији за новинаре.

Барбарез је рођен 17. септембра 1971. године у Мостару.

Током играчке каријере наступао је за Вележ у домовини, као и у Немачкој за Хановер, Унион Берлин, Ханзу, Борусију из Дортмунда, Хамбургер и Бајер из Леверкузена.

За репрезентацију Босне и Херцеговине играо је у периоду од 1998. до 2006. године, а на 47 утакмица постигао је 17 голова.

Деби на клупи БиХ Барбарез ће имати 3. јуна на гостовању Енглеској у пријатељској утакмици, а шест дана касније гостоваће Италији, такође у пријатељском мечу.

Босну и Херцеговину затим на јесен чекају мечеви у Лиги нација А где ће јој ривали бити Холандија, Немачка и Мађарска.

image
VV inauguration
banner