Спорт

Игра се 173. "вечити дерби" - Звезда за титулу, Партизан би да унесе драму

Фудбалери Црвене звезде и Партизана одиграће на "Маракани" 173. "вечити дерби". Уколико тријумфује домаћин, стекао би огромних 10 бодова предности и практично обезбедио титулу, црно-бели би победом пришли на четири бода минуса и унели би драму у завршницу сезоне. Утакмица се игра од 18 часова, пренос уживо пратите на нашем порталу
Игра се 173. "вечити дерби" - Звезда за титулу, Партизан би да унесе драму© Dusan Milenkovic/ATAImages

Екипа Црвене звезде у 173. "вечити дерби" улази са пристојном бодовном залихом и као велики фаворит, а за то има неколико разлога.

Црвено-бели су у бољој форми од ривала, имају 10 бодова предности и сигурност, а није неважна ни чињеница да је Партизан последњи пут на стадиону "Рајко Митић" тријумфовао још 2017. године.

Све то даје наду и оптимизам екипи Владана Милојевића да може да одигра још један добар меч, а у случају победе црвено-бели би практично обезбедили нову титулу шампиона Србије.

Али, пита се и Партизан, иако црно-бели имају много проблема.

Поред неугодне традиције, Партизан ће најважнији меч у сезони играти и без тренера Игора Дуљаја, који је кажњен због четвртог жутог картона у сезони, па ће екипу са клупе предводити помоћник Алберт Нађ.

Црно-бели утакмицу дочекују после пораза на Бановом брду, која је пољуљала самопоуздање играчима пред "вечити дерби".

Повређен је и голман Александар Јовановић, који би ипак требало да се нађе међу стативама, а очекује се повратак у тим и најбољег стрелца Матеуса Салдање, који није играо још од прошлог дербија, 9. марта.

Звезда је тада била доминантни ривал на "Маракани", али је Партизан успео да извуче бод - 2:2.

Главни судија 173. "вечитог дербија" биће Павле Илић, који је делио правду и на последњем дуелу две екипе.

Занимљиво је да ће се иста два ривала састати још једном за четири дана, на истом месту, у оквиру полуфинала Купа Србије.

Утакмица над утакмицама почиње од 18 часова, а ток меча и промене резултата можете пратити уживо на нашем порталу.

image
VV inauguration
banner