Спорт

Јунајтед се бламирао, али стигао до финала ФА купа - Ковентри стао због ВАР-а и пенала

Фудбалери Манчестер јунајтеда успели су да се пласирају у финале ФА купа, али тешком муком, пошто су тек након пенала елиминисали друголигаша Ковентри - 3:3, пеналима 2:4
Јунајтед се бламирао, али стигао до финала ФА купа - Ковентри стао због ВАР-а и пеналаGetty © NurPhoto / Contributor

У спектакуларној утакмици на "Вемблију" нико није очекивао тако много драме, а нарочито не да "црвени ђаволи" буду на ивици пораза после вођства од 3:0.

Штавише, Јунајтед је то вођство имао све до 71. минута. Скот Мектоминеј је фаворизованом тиму донео предност средином првог дела игре, у финишу је Хари Мегвајер ту предност дуплирао, да би Бруно Фернандеш наизглед решио питање победника у 58. минуту.

Ипак, члан Чемпионшипа се није предавао. Као што се Јунајтеду превише пута дешавало ове сезоне, њихова игра одједном се распала, па је прво Елис Симс затресао мрежу у 71. минуту, а потпуну драму донео Калум О'Хер седам минута касније.

Када је у 95. минуту био досуђен пенал за Ковентри, Хаџи Рајт је био смирен и послао меч у продужетке. Тамо су тимови размењивали ударце на све стране, играло се врло отворено, а Виктор Торп је у 121. минуту успео да постигне гол за велико славље Ковентрија.

Но, ВАР је утврдио да је у зачетку акције један од играча Ковентрија био у офсајду, па је погодак поништен, а приступило се пеналима. И тамо је Ковентри имао предност, јер је Каземиро из редова Јунајтеда први промашио.

Међутим, притисак је учинио своје па је Калум О'Хер слабо шутирао, а потом и Бен Шиф "катапултирао" лопту преко гола, што је Јунајтеду отворило шансу за преокрет и коначни пласман у финале.

Велико финале ФА купа на програму је 25. маја, а поново ће у њему играти Манчестер јунајтед и Манчестер сити. Пре 12 месеци, Сити је славио 2:1.

image
VV inauguration
banner