Спорт

Новак жели на Олимпијске игре 2028. године

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да да му је најважнији циљ у актуелној години злато на Олимпијским играма у Паризу, али и да жели да учествује на наредним Играма, које ће се 2028. године одржати у Лос Анђелесу
Новак жели на Олимпијске игре 2028. годинеGetty © Eurasia Sport Images

Иако није познат као неко ко превише воли да планира дугорочно, Новак Ђоковић је изјавом заинтригирао спортски свет.

Новак је на свечаности у Мадриду, добио признање за најбољег спортисту на свету.

Пети пут у каријери је био добитник "Лауреус" награде, чиме се изједначио на листи рекордера са Роџером Федерером.

Иако ускоро пуни 37 година, Србин је изразио жељу да наступа на Олимпијским играма 2028. године.

"Мој најважнији циљ у овој години је златна медаља на Олимпијским играма у Паризу. Верујем да је то могуће, да не верујем, не бих ни играо. Увек морате да верујете да је све могуће у животу. Ко зна да ли ћу поново имати такву шансу. Желим да учествујем на Играма у Лос Анђелесу 2028, али никада не знате шта ће се десити", изјавио је Ђоковић у Мадриду.

Најбољи светски тенисер је одлучио да пропусти мастерс у престоници Шпаније.

"Припремам тело за Ролан Гарос, Вимблдон, Игре и Ју-Ес опен и овај период је изузетно важан за мене. Планирам да учествујем на Мастерсу у Риму за две недеље. Надам се да ћу догодине играти у Мадриду. Још сам млад, остаје ми много времена за играње", кроз осмех и шалу је рекао Ђоковић.

На додели награде намењене најбољем спортисти на свету, Новак је срео некадашње и садашње "љуте" ривале - Надала и Алкараза.

"Много поштујем Рафу, добра је особа и легенда нашег спорта. Он је мој најважнији ривал свих времена. Надам се да ћу бар још једном играти против њега. У овом тренутку не могу никакву прогнозу, али невероватно је шта је све урадио у својој каријери, као спортиста али и са својом супругом и фондацијом јер је инспирисао много младих широм света", истакао је Ђоковић.

"Сјајно је што имамо Алкараса и Синера који праве велике ствари у својим годинама. Веома брзо напредују и желим им све најбоље", закључио је Новак.

image
VV inauguration
banner