Спорт

Ђоковић је пети пут најбољи спортиста на планети!

Новак Ђоковић је добитник "Лауреус" награде за најбољег спортисту на свету
Ђоковић је пети пут најбољи спортиста на планети!Getty © Pablo Cuadra

Новак Ђоковић је пети пут у каријери добитник "Лауреус" наградe за најбољег спортисту планете.

Ђоковићу је награду уручио Том Брејди, легендарни играч америчког фудбала.

"Ти си мој спортски херој и неко на кога се угледам. Велика је част примити ову награду из твојих руку", почео је говор Ђоковић.

"Желим да честитам свим номинованим спортистима. Заста сам почаствован, 'Лауреус' је посебна одрганизација. Велика ми је част што сам део овога - нечега што заиста уједињује свет и показује младим људима да је све могуће. Да није важно одакле сте и које сте боје коже."

Ђоковић се осврнуо и на велики број тенисера на свечаности.

"Овде има и неких сјајних тенисера – Рафа, Карлос, Мартина, Гарбиње… Ми се бавимо индивидуалним спортом, али смо сагласни да све успехе дугујемо својим породицама и својим тимовима. Желим да пошаљем пољубац мојој супрузи, браћи, тиму, они су најзаслужнији за моје успехе", закључио је Ђоковић.

Ђоковић је примио награду на свечаности у Мадриду, чији је домаћин био прослављени глумац Енди Гарсија. 

Ђоковић је у Мадриду победио јаку конкуренцију, а номиновани су били: атлетичари Мондо Дуплантис (Шведска) и Ноа Лајлс (САД), аутомобилиста Макс Ферстапен (Холандија), те фудбалери Ерлинг Холанд (Норвешка) и Лионел Меси (Аргентина).

Најбољи тенисер свих времена сада има пет "Лауреус" награда у свом власништву, колико има још само Роџер Федерер.

Најбржи човек на планети - Усаин Болт - има четири, док су два пута награду освајали најбољи фудбалер свих времена - Лео Меси, тенисер Рафа Надал, легендарни возач Формуле 1 Михаел Шумахер и голфер Тајгер Вудс.

Фудбалерка Аитана Бонмати, која је предводила Шпанију до титуле светског шампиона, добитница је награде у женској конкуренцији. 

Након што је Реалу донео победу у "Ел класику", Џуд Белингем је добио награду за пробој године. 

Награда за повратак године припала је америчкој гимнастичарки Симон Бајлс, док је награду за екипу године добила женска фудбалска репрезентација Шпаније.

image
VV inauguration
banner