Спорт

Краљевски дочек за краља – Новак дошао у Мадрид да гледа "Ел класико", па да још једном покори свет

Најбољи тенисер свих времена био специјални гост "краљевског клуба"
Краљевски дочек за краља – Новак дошао у Мадрид да гледа "Ел класико", па да још једном покори светGetty © Julian Finney

Новак Ђоковић присуствовао је у недељу увече највећој утакмици на свету – "Ел класику" између фудбалера Реал Мадрида и Барселоне.

Ђоковић је био специјални гост Реала и председника Флорентина Переза, који га је у свечаној ложи угостио међу многим светским звездама.

Новак од Переза добио дрес "краљевског клуба" са бројем један и гледао преокрет и победу домаћина резултатом 3:2.

Међу званицама су били и легендарни играч америчког фудбала и Ђоковићев велики пријатељ Том Брејди, као и холивудски глумац Енди Гарсија.

Тениски "број 1" је одлучио да не наступи на мастерсу у Мадриду који је на програму од 24. априла до 5. маја, али се ипак појавио у престоници Шпаније.

Разлог за то је додела "Лауреус" награда која ће бити организована у понедељак увече управо у Мадриду.

Новак је номинован је за најбољег спортисту света после једне од најбољих сезона у каријери.

Ђоковић је четири пута у каријери освајао овај престижни трофеј (2012, 2015, 2016. и 2019. године), а и ове ће бити један од највећих фаворита.

Поред њега, у конкуренцији су још Мондо Дуплантис (Шведска) и Ноа Лајлс (САД), аутомобилиста Макс Ферстапен (Холандија), те фудбалери Ерлинг Холанд (Норвешка) и Лионел Меси (Аргентина).

image
VV inauguration
banner