Спорт

Саслушање поводом изручења Kвинсија Промеса биће одржано следеће недеље

Саслушање о екстрадицији холандског професионалног фудбалера Kвинсија Промеса, како би се донела одлука да ли ће бити предат властима у Холандији, вероватно ће бити одржано следеће недеље, јавио је холандски "РТЛ њуз" позивајући се на судске документе
Саслушање поводом изручења Kвинсија Промеса биће одржано следеће недељеGetty © Mike Kireev/NurPhoto

У Холандији је расписана потерница за Промесом, због оптужбе за трговину кокаином, као и одвојене оптужбе везане за убод ножем члана породице.

Бивши фудбалер Ајакса и холандски репрезентативац, ухапшен је пре месец дана на аеродрому у Дубаију на основу оптужби тамошњих власти и зато што се његово име нашло на Интерполовој листи познатих бегунаца.

Очекује се да рочиште за екстрадицију почне 2. маја, јавио је "РТЛ".

Промес је био у Дубаију на тренинг кампу са садашњим клубом, Спартаком из Москве, када је приведен због саобраћајног прекршаја.

Холандски ТВ канал подсећа да је Промес напустио место несреће и да није платио причињену штету.

Прво му је било дозвољено да сачека саслушање за екстрадицију на слободи, али је прошлог месеца поново враћен у притвор.

Промес је у фебруару осуђен на шест година затвора због умешаности у међународну трговину дрогом, а претходно му је изречена казна од годину и по дана због покушаја убиства рођака.

Промес је уложио жалбу на оба случаја.

Апелациони суд у Амстердаму одржаће 20. септембра статусну расправу у вези са окривљеним.

image
VV inauguration
banner