Спорт

Играч московског Спартака ухапшен у Дубаију – прети му изручење Холандији због шверца кокаина

Руски медији пренели да је фудбалер московског Спартака ухапшен на аеродрому у Дубаију и да се сада чека одлука о његовом изручењу
Играч московског Спартака ухапшен у Дубаију – прети му изручење Холандији због шверца кокаина© РИА Новости/Александр Вильф

Квинси Промес напустио је Русију и моментално је задржан на аеродрому у Дубаију због међународне потернице на којој се налази због шверца кокаина.

Промес је у Холандији осуђен на шест година затвора због учествовања у шверцу велике количине ове опојне дроге, тачније више од 1,3 тоне!

Такође, прошлог лета је осуђен на годину и по затвора јер је ножем избо рођака на породичној прослави, а потом је поднео жалбе на обе пресуде.

Он је стигао са екипом у Дубаи, где је био на мини припремама. Међутим, по повратку за Русију, заустављен је на пасошкој контроли и није могао да настави пут даље.

Будући да Холандија нема уговор о изручењу с Русијом, 32-годишњи фудбалер досад је успешно избегавао да буде ухваћен, али сада би могао да буде враћен у своју земљу и послат на одслужење затворске казне.

Холандија има уговор о изручењу с Уједињеним Арапским Емиратима од 2021. године . У њему се наводи да су се земље договориле "да изруче сваку особу унутар својих територија која се тражи у сврху казненог прогона или извршења званичне пресуде".

Промес је и почетком године боравио у Дубаију, али није ухапшен јер је тек месец дана касније осуђен за шверц кокаина.

За "орање" је наступио 50 пута, постигао је седам голова, али није члан националног тима од 2021. године.

Контроверзни фудбалер је играо за Го Ахед Иглс и Твенте пре преласка у Спартак Москву, затим је био у Севиљи и Ајаксу, да би се у руски клуб вратио на зиму 2021. године.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner