Спорт

Клоп дао "благослов" новом тренеру Ливерпула

Менаџер фудбалера Ливерпула Јирген Клоп рекао је да сматра да би његов потенцијални наследник Арне Слот био одлично решење за клупу шестоструког првака Европе
Клоп дао "благослов" новом тренеру ЛиверпулаGetty © Naomi Baker

Немачки стручњак раније је саопштио да ће се на крају сезоне повући са места шефа струке "црвених".

Клоп је додао да није укључен у одабир свог наследника, али да има свог фаворита.

"Нисам укључен у процес тражења мог наследника, само да то разјасним. Ипак, Слот ми се много свиђа, ако је он тај и ако жели да прихвати посао, био би одлично решење", рекао је Клоп пред гостовање екипи Вест Хема у оквиру 34. кола Премијер лиге.

Наставио је Клоп да хвали 45-годишњег тренера Фејенорда који је по писању енглеских медија главни кандидат да преузме место менаџера "црвених".

"Свиђа ми се начин на који његов тим игра фудбал. Неки људи које познајем, знају га, ја га још не познајем. Кажу ми да је он заиста добар као особа и то ми се много свиђа. Ако прихвати да дође овде, чека га веома узбудљив посао", закључио је Немац.

Клоп (56) је 2015. године преузео Ливерпул и са клубом за девет година освојио Лигу шампиона (2019), Премијер лигу (2020), ФА Куп (2022), два Лига Купа (2022. и 2024), Светско клупско првенство (2019) и Европски Суперкуп (2019).

Изгубио је два финала Лиге шампиона од Реала (2018. и 2022) и једно финале Лиге Европе од Севиље (2016).

image
VV inauguration
banner