Спорт

Лукашенко о наступу белоруских спортиста у Паризу: Победом ћемо "изгланцати" противнике

На предстојећим Олимпијским играма у Паризу, белоруски спортисти који наступају у неутралном статусу треба да покажу храброст и да су прави Белоруси, поручио је предсредник Белорусије Александар Лукашенко
Лукашенко о наступу белоруских спортиста у Паризу: Победом ћемо "изгланцати" противникеGetty © Belarusian Presidency /Handout/Anadolu Agency

Kако тврди белоруски лидер, победа спортиста из ове земље дозволиће им да политички "изгланцају" противнике, преноси "СБ њуз".

Белоруским и руским спортистима дозвољено је да се такмиче на летњој Олимпијади без заставе и химне због текућег рата у Украјини.

"Било би сјајно да све буде организовано како треба, са химном, заставом и тако даље. (Професионални) живот спортисте је веома кратак. Разумем ово и не инсистирам ни на једној од опција. Ако спортиста одлучи да учествује на Олимпијади, то ће га још више наљутити. Расположење и бес су важни у спорту. У ствари, они који су се квалификовали и одлазе тамо (на Игре) у неутралном статусу дефинитивно би требало да покажу своју храброст, да покажу да су прави Белоруси", рекао је председник Белорусије и додао:

"Ово ће нам бити добар разлог да их политички 'изгланцамо' ако победимо након што смо наступили без заставе. Не смемо одустати", поручио је белоруски лидер.

Додао је да су спортисти у совјетско време били под великим притиском, што их није спречавало да односе победе на великим светским такмичењима.

"Што је већи притисак, то је већи отпор", закључио је Лукашенко.

image